FK PŘÍBRAM
23.10.2012
Juniorská liga, 13. kolo
4:2
Olomouc vs. Příbram
Online
Branky: 2. a 11. Doležal, 35. Petr, 71. Ješko – 56. Řezáč, 70. Šípek
Žluté karty: Skořepa (PRI)
Rozhodčí: Matějek – Tacina, Antoníček
Příbram: Krček - Brotánek (68.Vnuk), Andrejevič, Soldát, Šindelář - Kdolský (58. Brandner), Skořepa, Šípek, Hanuš(89. Nikovsky) - Pilík P., Řezáč (80. Haas)

Olomouc málem promarnila luxusní náskok, nakonec Příbram porazila o dvě branky

Jaroslav Mašek

V pondělím odpoledne přivítala olomoucká Sigma na svém hřišti Příbram. Hanáci v prvním poločase soupeře doslova drtili a zaslouženě se ujali třígólového vedení, které mohlo být klidně i vyšší. Po přestávce však Středočeši zlepšili svůj výkon a stáhli ztrátu jen na jednu branku. Výhru ale Sigmě pojistil Ješko. Olomouc zvítězila nad Příbramí 4:2.
Sigma do svého soupeře vlétla hned od začátku a po jedenácti minutách hry se ujala vedení 2:0, když se o obě branky Hanáků postaral Martin Doležal. Ten si nejprve několik desítek sekund po začátku zápasu zaběhl za příbramskou defenzivu a střelou k pravé tyči překonal Krčka. O pár minut později pak znovu využil chyby hostující obrany, když v úniku propálil středočeského gólmana mezi nohama. Hattrick mohl Doležal završit v pětadvacáté minutě, jenže po rohovém kopu svého týmu z otočky zasáhl jen Krčka. Poté přišla chvíle Jakuba Petra, který sice nejdřív po skvělé zpětné přihrávce Doležala z penaltového puntíku šajtlí minul hostující branku, avšak pár sekund nato už střelou z dvaceti metrů rozvlnil síť příbramské svatyně. V závěru úvodního poločasu mohli ještě domácí navýšit svůj i tak dost vysoký náskok, jenže Petrův přízemní pokus z bezprostřední blízkosti Krček vykryl a při Hálově ráně ho na brankové čáře zastoupil jeden z jeho spoluhráčů. Do druhé půle naskočila Příbram úplně s jiným týmem. Její hráči zvýšili svou aktivitu, a začali tak být pro olomouckou svatyni hodně nebezpeční. Přesto mohl Doležal vsítit svůj třetí gól, jenže z malého vápna minul soupeřovu prázdnou bránu. Středočeši tak trestali, o dvě minuty později sice Pilíkův projektil zastavila tyč, ale dorážka Filipa Řezáče už rozradostnila hostující celek. To však nebylo ze strany Příbrami vše, kontaktní gól vstřelil Ondřej Šípek, který nádherně vymetl pravou šibenici. Naneštěstí pro hosty ale Sigma našla rychlou odpověď. Po jejím rohu se míč odrazil ke střídajícímu Romanu Ješkovi, jehož dorážka opět uklidnila domácí tým. Olomouc si totiž pak už pohlídala možné šance soupeře, a nakonec tak porazila Příbram 4:2. Hráč utkání - Martin Doležal: Útočník Olomouce zajistil během jedenácti minut dvougólový náskok svého mužstva. I když se mu poté nepodařilo z některých vyložených šancí, z nichž v jedné minul prázdnou bránu, zkompletovat hattrick, tak po celý zápas působil živě a byl neustále hrozbou pro příbramskou defenzivu.
Mládež 1.FK Příbram
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School