FK PŘÍBRAM
04.04.2013
Česká liga dorostu U 17 A, 16. kolo
3:3
Ústí n. L. vs. Příbram
Branky: 10. Leschák, 37. Pokorný, 64. Kmec – 22. Svojše, 30. Suchan, 39. Kvěch
Žluté karty: Pechar, Mayerhofer (oba UNL)
Rozhodčí: Kyncl, Holakovský, Mecl
Diváci: 15
Ústí n. L.: Rýgl (Podhráský) - Císař, Pechar, Seidl, Hrabánek - Pokorný, Mayerhofer - Baftijar (Cibrik), Leschák (Křivonoska), Suchý (Kmec) - Sukama(Tobrman)
Příbram: Kuba – Červeňák, Holý, Kvěch, Hušek - Baran – Suchan, Svojše (66. Junek) – Černý, Špinar (60. Křikava), Mráz

Příbram U17 se v Ústí nad Labem sama připravila o dva body

Jiří Baran

O remíze Příbrami U17 v Ústí nad Labem rozhodly hrubé individuální chyby v obranné činnosti a, zejména ve druhém poločasu, marná snaha o překonání ústecké obrany při chybějící týmové a kombinační hře. Blíže k vítězství měli překvapivě domácí, ačkoli by tomu postavení obou týmů v tabulce neodpovídalo. Příbram předvedla asi nejhorší výkon sezóny.
Ke středeční (3.4.) dohrávce 16. ligového kola jeli příbramští dorostenci do Ústí nad Labem. Stejného soupeře porazila Příbram na podzim 9:0 a v minulém ligovém ročníku mu nasázela dokonce patnáct gólů. Kdo očekával obdobný průběh i tohoto utkání, byl velmi zklamán. S chladem a nepříjemným ledovým větrem se lépe vypořádali domácí hráči; naproti tomu hostům z Příbrami jako by ztuhly svaly v celém těle i hlava. Ústečtí fotbalisté byli důraznější v osobních soubojích, rychlejší, sbírali velkou většinu odražených míčů a velmi účinně narušovali rozehrávku Příbrami. Svou územní převahu ve středu pole proměnilo Ústí v 10. minutě ve vedoucí branku – na půlící čáře překonalo rychlou kombinací zálohu Příbrami, následoval Baranův faul u postranní čáry a přimý kop z dobrých třiceti metrů. Leschák z něj poslal dlouhý centr před příbramskou branku, Kuba míč podběhl a ten skončil v příbramské síti – 1:0. Alespoň že se Příbrami dařily standardní situace. Ve 22. minutě vyrovnal hlavou Svojše po Suchanově rohu – 1:1. Příbram se ujala vedení ve 30. minutě po hezké kombinaci po zemi, na jejímž konci našel Černý přesnou přihrávkou Suchana, který sám před Rýglem nezaváhal – 1:2. V 37. minutě přišla Příbram na půlce opět o míč a domácí poslal dlouhý míč před šestnáctku. Oba příbramští stopeři byli příliš vepředu a zaskakující Baran se Suchanem si s Kubou dávali dlouho přednost, do vápna se prosmýkl Pokorný a pohodlně překonal pozdě vyběhnuvšího příbramského brankáře – 2:2. Do šaten šla Příbram přece jen s jednogólovým vedením, když v 39. minutě Kvěch hlavou zužitkoval dobře kopnutý roh – 2:3. Ve druhém poločase byla marnost počínání Příbrami ještě výraznější. Do jediné brankové příležitosti se dostal Černý, ale jeho střelu z rohu malého vápna k bližší tyči ústecký brankář vytlačil na roh. Jinak se hosté nedostali k vážnějšímu ohrožení ústecké branky, zatímco protiútoky Ústí neustále hrozily vyrovnáním. První velkou šanci domácích, po velmi nejistém zákroku Kuby, zmařil Hušek, jenž vykopával míč z prázdné branky. V 64. minutě posadil Kuba svým odkopem po malé domů míč přímo na nohu osamoceného Kmece a vyslal ho tak do samostatného nájezdu proti sobě. Kmec nabídnutou šanci beze zbytku využil – 3:3. Na odehraný zápas by měli hráči Příbrami co nejdříve zapomenout. Věřme, že v dalších utkáních potvrdí Příbram U17 své postavení v čele průběžné tabulky a už se nedopustí obdobné blamáže, jako v Ústí nad Labem.
Mládež 1.FK Příbram
Mládež 1.FK Příbram
Příští zápas
sobota 27.4.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 25. kolo
10:15h
MFK Chrudim
FK PŘÍBRAM
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
24. 04. 2024
Fotbalisté Manu Antwi a Vinny Loic Nkwinga byli ve škole All Stars School
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School