FK PŘÍBRAM
19.08.2018
FORTUNA:LIGA, 5. kolo
2:2
Sparta vs. Příbram
Online
Branky: 36. Kanga, 69. Chipciu - 6. Slepička, 86. Antwi
Žluté karty: Květ, Skácel, Švenger
Červené karty: Tregler
Rozhodčí: Franěk – Moláček, Vlasjuk
Diváci: 11978
Sparta: Nita – Chipciu, Kaya (66. Vatajelu), Radaković, Costa (83. Štetina) – Stanciu, M. Frýdek, Kanga, Plavšić – Josef Šural (C), Tetteh.
Příbram: Švenger – Nový, Nitrianský, Tregler, Skácel – Fantiš (57. Antwi), Květ, Kilián, Matoušek, Rezek (44. Soldát) – Slepička (46. Hlúpik).

Ze Sparty vezeme bod po 8 letech

Zdeněk Brož

Senzační remízu 2:2 jsme uhráli s pražskou Spartou. Po úvodní brance Slepičky jsme ještě v první půli šli do oslabení o vyloučeného Treglera, ale výborný Švenger v bráně i proměněný brejk Antwiho rozhodl o dělbě bodů.
Příbram nepřijela na Letnou bránit a celému stadiónu to dokázala dvojice Miroslav Slepička - Jan Matoušek. Mladý záložník prchnul obraně Sparty, ideálně poslal míč svému kolegovi z útoku, který si už věděl rady - 0:1! Domácí tým spustil divokou ofenzivu. Ve 14. minutě zabránila obrana ve skórování Costovi. Ve 25. minutě kopal přímý kop z ideální vzdálenosti Stanciu, naštěstí poslal míč nad bránu. Neuspěla ani dvojice Plavšič a Chipciu, když zvonila tyč naší brány. Ve 36. minutě dostala Sparta šanci kopat penaltu. Tu nejprve musel potvrdit videorozhodčí. Exekutor Kanga ji i přes dotek Milana Švengera proměnil a vyrovnal na 1:1. Ve 41. minutě si neporadil s obranou ani domácí Tetteh. Ten samý hráč byl aktérem situace, při které fauloval Jaroslav Tregler. Za faul viděl náš stoper červenou kartu a musel do kabiny. Z následného přímého kopu orazítkoval míč na břevno Stanciu. V nastavených minutách ukázal nádherný zákrok Milan Švenger. To málokdo tušil, že to nebyl poslední v tomto večeru. Po změně stran prostřidal trenér Josef Csaplár ofenzivní řady, což se ukázalo jako prozíravý tah. Práce nejdřív čekala na Milana Švengera, který nadvakrát chytil míč při akci Šurala. V 69. minutě si přeci jen našel skulinku v obraně i bráně Chipciu a poslal tým v rudých dresech do vedení 2:1. V 85. minutě zničil další sparťanské pokusy vynikající Milan Švenger. Dvakrát Šuralovi a také Radakovičovi. Akce po druhé tutovce navíc vygradovala zcela jinak. K naší radosti poslal dlouhý odkop Martin Nový až k Emmanuelu Antwimu, který se na půlce uvolnil a dlouhý brejk perfektně proměnil - 2:2! Zaskočená Sparta si už nic ve zbytku zápasu nevytvořila a tak jsme si mohli po osmi letech odvážet ze sparťanského stánku krásnou remízu 2:2.
Fotogalerie
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School