FK PŘÍBRAM
25.08.2018
FORTUNA:LIGA, 6. kolo
1:3
Příbram vs. Liberec
Online
Branky: 51. Matoušek - 33. Malinský, 54. Potočný, 79. Oršula
Žluté karty: Mashike Sukisa (Lib)
Rozhodčí: Nenadál - Pospíšil, Flimmel
Diváci: 4676
Příbram: Švenger – Nový, Nitrianský, Soldát, Skácel (69. Rezek) – Fantiš, Katidis (46. Květ), Kilián (65. Antwi), Matoušek, Hlúpik – Slepička.
Liberec: Hladký – Mikula, Vukliševič, Karafiát, Kačaraba – Mara, Breite (C) – Malinský (82. Koscelník), Ševčík (90. Nešický), Potočný – Mashike Sukisa (74. Oršula)

Třigólový liberecký export

Zdeněk Brož

Stadión Na Litavce sledoval export bodů do Liberce, když jediná branka Matouška znamenala v průběhu zápasu pouze vyrovnání. Hosté ve druhé půli dvěma dalšími góly rozhodli o své výhře.
Příbram musela do zápasu s Libercem udělat několik změn, na lavičce zůstali Květ s Rezkem a na tribně dokonce Tregler kvůli karetnímu trestu z předchozího zápasu. Dalo se očekávat, že hosté nastoupí výrazně pozorní ve své obranné hře. I tak ve 14. minutě pustili za obranu Jana Matouška, který v rychlosti obešel i brankáře, ale prudkou nabídku před opuštěnou branku nestačil Miroslav Slepička přesně usměrnit do sítě. Hosté postupem času získávali víc ze hry, ve 20. minutě dokonce vstřelil branku Sukisa Mashike, ale nebyla uznána kvůli ofsajdu. Na opačné straně byl před brankou Liberce velký závar, ale Martin Nový ani Filip Hlúpik nedokázali dopravit míč od sítě našeho soupeře. Milan Švenger pak musel vytáhnout výborný zákrok proti Mashikemu a vyrazil střelu na rohový kop. Ve 33. minutě přišla sprcha ve formě vedoucí branky Liberce. Tu vstřelil nikým nehlídaný Malinský. Ten samý hráč mohl přidat další branku o pár minut později, ale lob přes Švengera naštěstí skončil v rukavicích našeho brankáře. Po změně stran přišel do hry Roman Květ. Natěšené tribuny čekaly na vyrovnání a to přišlo brzy. V 51. minutě zabalil míč před vápnem Jan Matoušek a ostrou bombou z úhlu vyrovnal na 1:1! Jenže místo euforie přišla rychlá ztráta. Potočný v rozhozené obraně měl dost času zamířit miimo dosah Švengera a severočeský celek šel znovu do vedení - 1:2. Velká snaha o vyrovnání byla stále vidět na našich hráčích. V 68. minutě vypálil bombu z 35 metrů Květ a míč šel do tyče. Méně pozorná obrana dovolila další okénko v zadních řadách v 79. minutě Oršulovi a ten propálil Švengera potřetí - 1:3. Pohodlný náskok si už hosté pohlídali až do samého závěru a nezměnila na tom nic ani dobrá střelecká pozice Antonína Fantiše, který pálil z hranice šestnáctky nad branku. Tři body si tak odvezl hostující celek.
Fotogalerie
Příští zápas
sobota 27.4.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 25. kolo
10:15h
MFK Chrudim
FK PŘÍBRAM
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
24. 04. 2024
Fotbalisté Manu Antwi a Vinny Loic Nkwinga byli ve škole All Stars School
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School