FK PŘÍBRAM
16.02.2019
FORTUNA:LIGA, 21. kolo
3:2
Příbram vs. Zlín
Online
Branky: 44. Rezek (p), 49. Jablonský, 61. Mingazov – 27. Poznar, 63. Vyhnal
Žluté karty: Fantiš, Soldát - Podio
Rozhodčí: Berka - Pospíšil, Melichar
Diváci: 2168
Příbram: Kočí – Nový, Kodr, Tregler, Jablonský – Mingazov (90. Nitrianský), Květ, Soldát, Rezek (89. Kilián), Antwi – Fantiš (86. Keita)
Zlín: Dostál – Bačo, Buchta, Gajič (74. Čanturišvili), Matejov – Jiráček, Podio (46. Hnaníček), Holík, Bartošák, Hronek (59. Vyhnal) – Poznar

Vítězný obrat proti Zlínu

Jan Vostrý, Zdeněk Brož

Příbrami se povedl parádní obrat utkání a díky brankám Rezka, Jablonského a Mingazova si připsala první jarní výhru.

Krásné počasí nám v této sezóně většinou přeje a tak si diváci mohli vychutnat první domácí zápas roku 2019 v půlce února při příjemném a hřejivém svitu sluníčka. Trenér Josef Csaplár vrátil do sestavy po karetním trestu Karla Soldáta a také Romana Květa. Návrat obou záložníků měl na naši hru rozhodně pozitivní vliv a diváci viděli klasické rozvíjení kombinací našeho týmu. Jestli v úvodu chyběly přímé gólové šance, tak po dvaceti minutách už začínalo být zajímavěji. Dvakrát byl před brankou Zlína volný Roman Květ, dvakrát skončil souboj lépe pro brankáře hostů.

Hosté předvedli rychlý brejk ve 28. minutě a Poznar z těsné blízkosti zakončil bohužel přesně - 0:1. Vyrovnání mohlo přijít velmi brzo, jenže Ruslan Mingazov schovaný za obranou neměl přesnou mušku a svůj nájezd na brankáře promarnil. Tlak našeho týmu se stupňoval se závěrem poločasu. Když byl ve 43. minutě stažen ve vápně turkmenský reprezentant, pískala se penalta. Exekuce se ujal nejzkušenější hráč v našich barvách Jan Rezek a nedal gólmanovi Dostálovi šanci - 1:1!

Po změně stran se mohl dostat k míči volný Antonín Fantiš, ale centru od Martina Nového chyběla větší přesnost. Z následné akce však posunul Mingazov míč na Tomáše Jablonského a ten z druhé vlny poslal přesný projektil do branky Zlína. 2:1 a obrat byl tu. Od této chvíle hrál náš tým v ofenzivní euforii, kterou zúročil v 61. minutě. Roman Květ posunul míč na Ruslana Mingazova, který na brankáře vyzrál povedeným lobem a zvýšil na 3:1.

Zlín brzo po rozehrání připravil pas na Vyhnala, který se uvolnil za naši obranu a stačil i propálit brankáře Kočího. Zápas se vrací do dramaticky nebezpečného rozdílu o jediný gól. Obrovskou šanci netrefil v 67. minutě Fantiš, když prudký centr napálil zblízka nad branku hostů. Možnost měl Martin Nový z přímého kopu, lehkou střelu však brankář chytil. Pojistku v závěru netrefili ani Ibrahim Keita ani Ruslan Mingazov. Nakonec nám neproměněné šance nevadily a po nastaveném čase jsme mohli slavit výhru s důležitým tříbodovým ziskem.

Fotogalerie
Příští zápas
sobota 27.4.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 25. kolo
10:15h
MFK Chrudim
FK PŘÍBRAM
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
24. 04. 2024
Fotbalisté Manu Antwi a Vinny Loic Nkwinga byli ve škole All Stars School
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School