FK PŘÍBRAM
29.05.2019
FORTUNA:LIGA, B1
3:3
Brno vs. Příbram
Online
Branky: 19., 66. Magera, 40. Šumbera - 6. Matoušek, 11. Kodr, 89. Keita
Žluté karty: Sukup, Magera, Bariš - Rezek, Soldát, Nový
Rozhodčí: Berka - Kříž, Vaňkát
Diváci: 8523
Brno: Floder – Sukup, Jakub Šural, Kryštůfek, Eismann – Štepanovský (81. Bartolomeu), Bariš, Růsek (84. O. Vintr), Šumbera – Magera, Michal Škoda (73. Přichystal).
Příbram: Kočí – Nový, Kodr, Tregler, Antwi – Soldát, Květ (81. Keita), Matoušek (90. Chaluš), Voltr (46. Polidar), Jan Rezek – Fantiš.

Ztracené vedení jsme doháněli až v závěru utkání

Zdeněk Brož

První barážový duel se Zbrojovkou Brno jsme si řádně zdramatizoval. Po dvoubrankovém vedení díky Matouškovi a Kodrovi domácí zápas dokonce otočili a vyrovnání tak zařídil svoji trefou Keita až v 89. minutě. Remíza je však velmi nadějný výsledek do odvety na domácím stadiónu.

Nechtěné prodloužení sezóny ve formě barážového utkání pro nás začalo výborně. Už v 6. minutě si narazil Jan Matoušek s Antonínem Fantišem a po střele zpoza vápna jsme šli do rychlého vedení. O dalších pět minut později bylo ještě radostněji. Martin Nový kopnul standardku výtečně přímo na hlavu Marka Kodra a tento výborný hlavičkář se nemýlil - 0:2 z pohledu domácího týmu!

Jenže místo, aby nám takové vedení dalo klid, umožnili jsme Brnu také brzy snížit na 1:2. Nehlídaný Magera totiž zůstal volný za obranou a hlavou skóroval. Když na opačné straně velkou dvojšanci neproměnili Rezek se Soldátem, mohli se domácí nadechnout. Ve 40. minutě Brno vyrovnává skóre. Šumbera sice ve vápně minul centr, jenže náš odkop si sám zastavil rukou a odražený míč poslal do sítě - 2:2.

Před koncem poločasu střílí na brněnskou branku dělovku Jan Rezek a jen o kousek míjí bránu Zbrojovky. Oba týmy tak šly za nerozhodného stavu do kabin. Rezek hrající s kapitánskou páskou je nebezpečný i po přestávce. Jeho pokus přes zeď vyráží brankář Floder jen se štěstím mimo tři tyče. Podobně úspěšný je i Martin Nový. Jeho vystřelená raketa také postrašila brankáře, ale do sítě nezamířila. 

Šok přišel v 66. minutě. Brno ze standardky opět uděřilo a Magera opět na zadní tyči hlavičkuje osamocený a přesně - 3:2 pro domácí. Dobře rozehraný zápas nám začal protékat mezi prsty. Zejména, když se nám nedařilo trefit lépe branku málo jistého Flodera. Rezek v jedné z příležitostí opět střílel těsně vedle. Otevřená obrana dala šanci také Brnu, naštěstí Štěpanovský obstřelil s Kočím i bránu. Vyrovnání jsme se dočkali v 89. minutě. To už byl ve hře střídající Keita. Matoušek dostal ideální přihrávku, rychlými kroky si udělal prostor k nahrávce pod sebe a nehlídaný Keita propálil míč do branky - 3:3! 

Konečný výsledek pro odvetu mohl být rozhodně lepší, domácí jsme přestříleli, ale brankové skóre je tedy vyrovnané a z pohledu odvety lehce pozitivní pro nás díky třem nastříleným brankám na půdě soupeře. Jistotu udržení nám dává jakékoli domácí vítězství nebo nízká remíza.

Fotogalerie
Příští zápas
sobota 27.4.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 25. kolo
10:15h
MFK Chrudim
FK PŘÍBRAM
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
24. 04. 2024
Fotbalisté Manu Antwi a Vinny Loic Nkwinga byli ve škole All Stars School
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School