FK PŘÍBRAM
19.03.2023
ČDŽ U 14, 16. kolo
3:7
Braník vs. Příbram
Branky: 3., 71., 80. Jager, 36. Soběslav, 38. Frank, 67. Šťástka, 77. Ngo
Příbram:

Bezouška ­– Zelenka (51. Šinágl), Garlík, Šťástka, Bartík (73. Beran) – Lantora, Ngo, Soběslav, Frank – Laňka (51. Budín), Jager

U14 - Povedená odplata

Jiří Smola

V podzimním utkání na domácí půdě s Braníkem jsme soupeři nedokázali vstřelit ani jednu branku a hosté domů dokonce odjížděli s plným bodovým ziskem. Bylo tedy co napravovat a v Praze jsme tentokrát chtěli loupit my.

Utkání začalo naší aktivitou, která byla odměněna naší brzkou úvodní brankou. Domácí jsme dále mačkali, ale žádná z vytvořených příležitostí nebyla dotažena do úspěšného konce. Z ničeho nic přišla ojedinělá návštěva útočníka domácích v našem vápně, do toho nešťastné řešení situace a po pokutovém kopu máme vyrovnáno. To nebylo vše, za čtvrthodinku další podobné řešení obranné situace a rozhodčí opět ukazuje na penaltový puntík, domácí proměňují a otáčí vývoj utkání ve svůj prospěch. Snažili jsme se rychle odpovědět, ale to už i vývojem povzbuzeni domácí hráči začali kousat a dále následovala taková divoká herní pasáž. Konec poločasu patřil nám, když klukům rychlé kombinace s využitím křídelních prostorů přinesly dvě krásné branky a snad i zasloužený obrat.

Druhá půle a kluci nejenže nenavázali na konec té první, ale svou herní liknavostí soupeři zbytečně dávali mnoho prostoru a ten se ho samozřejmě snažil využít. Uklidnění do našich řad přinesla až v 67. minutě hlavička, která rozvlnila domácí síť. V posledních deseti minutách přidáváme ještě tři úspěšné zásahy, a tak ani obdržená branka v nastavení nic nemění na našem vítězném loupežném tažení. Nicméně naše často rozhárané části hry, kdy nedokážeme lépe a účelněji kontrolovat míč, špatně pracujeme s prostorem, jsou tím na čem musíme společně zapracovat. 

Fotogalerie
Mládež 1.FK Příbram
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School