FK PŘÍBRAM
15.05.2023
ČDŽ U 14, 24. kolo
4:3
Tempo Praha vs. Příbram
Branky: 24., 75. Novotný, 5. Petrtýl, 56. Chládek - 40., 47. Soběslav, 60. Jager
Žluté karty: Nechvíla
Rozhodčí: Krása - Chrenko, Vondráček
Příbram:

Beran – Bartík, Bezouška, Lantora, Zelenka (41. Jager) – Šinágl (50. Šťástka), Soběslav, Ngo, Čížek – Lojín, Frank

U14 - Těsná porážka na Tempu

Jiří Smola

Před zápasem na pražském Tempu se nám rozpadla téměř celá osa týmu, ale i tak by nás nenapadlo v žádném případě pouze „zaparkovat autobus“. Bylo mnoho vynucených změn v herních pozicích, ale postupně se s tím kluci dokázali popasovat.

Tak tedy od začátku. Tempáci už v páté minutě využili naše zaváhání v obranné linii a brzy se dostali do vedení. Úvodní minuty i dále patřili domácím, my jsme se snažili hrát aktivně, jako vždy vysoko, ale bylo vidět, že přeci jenom mnoho změn si musí sednout. Do toho soupeř ještě dokázal zvýšit na 2:0, ale je dobře, že kluky to vůbec nesrazilo. Naopak, hra se začala postupně vyrovnávat, přicházeli už i naše šance a odměnou nám byl v poslední minutě první půle kapitánovo krásný gól.

Úvod druhého poločasu byl ve znamení naší odhodlanosti nejenom vyrovnat, ale hlavně překlopit vývoj utkání v náš prospěch. Měli jsme převahu, mnoho šancí a zaslouženě z pokutového kopu vyrovnali. Kvalitně hrající domácí se tím, ale nepoložili a hru začali zejména nebezpečnými výpady vyrovnávat. My jsme i dále pokračovali s touhou dostat se do vedení, ale byl to soupeř, kdo se opět ujal vedení. Netrvalo dlouho, a také naši borci velmi rychle dokázali odpovědět tím nejlepším způsobem 3:3. Poslední čtvrthodinka se hrála „kdo z koho“ a bohužel to byl úspěšný přímý kop pražského týmu, který rozhodl, že domů odjíždíme s prázdnou.

Všem našim hráčům právem patří pochvala za předvedený výkon. Musím vyzvednout kluky z ročníku 2010, kteří nám nejenom pomohli vůbec poskládat sestavu, ale svými výkony vydatně pomohli k solidní úrovni utkání. Ne vždy to dopadne výsledkově, ne vždy se vše povede, ale když tam necháš všechno… 

Mládež 1.FK Příbram
Mládež 1.FK Příbram
Příští zápas
sobota 27.4.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 25. kolo
10:15h
MFK Chrudim
FK PŘÍBRAM
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
24. 04. 2024
Fotbalisté Manu Antwi a Vinny Loic Nkwinga byli ve škole All Stars School
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School