FK PŘÍBRAM
14.09.2023
ČDŽ U 15, 2. kolo
2:1
FK PŘÍBRAM vs. FK Motorlet Praha
Branky: 6. Jager, 56. Lantora - 55. Kratochvíl
Žluté karty: Jager
Rozhodčí: Žáček - Korol, Stočes
FK PŘÍBRAM:

Bezouška – Beran, Šťástka, Garlík, Lesák – Frank, Soběslav, Ngo, Lantora – Jager, Laňka

U15 - Těsná výhra s Motorletem

Jiří Smola

Prvním soupeřem na domácí půdě nám byl pražský Motorlet. Hosté v úvodních třech kolech soutěže plně bodovali, a tak přijeli k Litavce dobře naladěni.

Věděli jsme, že k úspěchu v tomto zápase bude zapotřebí se fyzicky dobře připravenému týmu hostů minimálně vyrovnat v jeho příkladném nasazení, důrazu a odhodlání. Přístup a správné nastavení kluků do zápasu bylo tedy naší prioritou.

Už od prvních minut se na nic dlouho nečekalo a bojovný zápas plný důrazných soubojů přinášel zajímavé situace na obou stranách. Pak přišla šestá minuta, „Bastyho“ průnik do vápna, jeho pumelenice a vedeme 1:0. Po celý první poločas bylo k vidění mnoho gólových šancí, ale ani jeden tým nedokázal žádnou z nich zdárně dokončit.

Ve druhé dějství se hrálo více na soupeřovo polovině, ale vstřelit uklidňující druhou branku se nám ne a ne podařit. Také přišlo několik zaváhání v naší rozehrávce a bohužel jedno z nich už hosté potrestali vyrovnávající brankou. Naštěstí kluci velmi rychle odpověděli gólem „Lantyho“, který svou hlavičkou nechal vzpomenout na Pavla Kuku a jeho úspěch proti Rusku na EURU´96. Pak už žádná z mnoha příležitostí konečné skóre 2:1 nezměnila.

V zápase, jak jsem již zmínil bylo k vidění mnoho soubojů, hodně dlouhých míčů, po zemi se zrovna moc nehrálo, ani mnoho kombinací a narážeček k vidění nebylo, koneckonců ani aktuální stav našeho hřiště tomu asi moc nenapomáhá. Ne vše se nám ve hře dařilo, ale takovéto zápasy jsou prostě potřeba uhrát, kluci to zvládli a poctivě odmakali.

Mládež 1.FK Příbram
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School