FK PŘÍBRAM
01.10.2023
ČDŽ U 15, 9. kolo
4:2
FK PŘÍBRAM vs. SK Petřín Plzeň
Branky: 32., 51., 59. Laňka, 65. Soběslav - 3. Vainar, 41. Súlovec
Rozhodčí: Hauser - Voslář, Mládek
FK PŘÍBRAM:

Bezouška – Beran (52. Bartík), Šťástka, Garlík, Lesák (72. Šimek) – Frank (52. Zelenka), Ngo, Novák (41. Budín), Lantora – Laňka, Soběslav

U15 - Výhra s Petřínem

Jiří Smola

Na naše poslední vzájemné klání nemáme vůbec dobré vzpomínky, na to, co na jaře v Plzni předvedli arbitři utkání raději nevzpomínat.

Nový zápas, čistá hlava, jdeme na to. První minuta, náš rychlý kontr a Honza Soběslav pádí od půlky sám na brankáře hostů. Jeho střela, ale o pár centimetrů míjí cíl. Pak přichází situace, kdy hostující útočník stojící minimálně pět metrů v ofsajdovém postavení, přebírá přihrávku, pohodlně dává gól a k údivu všech na stadionu rozhodčí nemají s regulérností vůbec žádný problém. Dokonce to vše velmi baví i celý realizační tým hostů, kteří se sami nestačí divit takovéto hostitelské přízni. Ideální start do utkání to určitě opět nebyl, ale je mnoho času na reakci. Ten ale rychle ubývá, nám se nedaří vstřelit kýženou branku a nepříjemní hosté se stále více osmělují. Vyrovnat se nám nakonec podaří, když Martin Laňka vystihne nepřesnou rozehrávku hostující obrany a míč uklidí na své místo. Poločasové skóre 1:1.

Ve druhém poločase nechceme už hrát žádnou divočinu, ale trpělivou kombinační hrou získat převahu a zápas dostat pod kontrolu. Ale, není nám prostě klidu dáno. Druhý poločas soupeře přitlačíme, ale k naší smůle po hezké individuální akci trefuje Daniel Ngo pouze spojnici. To hosté následně pronikají po křídle, v malém vápně se prosazují ve skluzu a dostávají svůj tým opět do vedení. Historie se tedy opakuje, my dále bojujeme, děláme vše pro otočku, ale klid a kvalita v poslední fázi nám stále schází. Naštěstí tu byl ještě Martin Laňka, který se po svém dlouhodobém zranění pomalu dostává do fazóny a svým kvalitním řešením situací v soupeřově vápně završil svůj velmi dobrý výkon čistým hattrickem. Ještě jeden úspěch zaznamenal po průniku Honza Soběslav a upravil na konečných 4:2. Kluci zápas určitě odmakali, ale už se opravdu potřebujeme herně zklidnit. Všem děkujeme za velmi důležitou podporu, hlavně zaskakujícím klukům z U14. 

Fotogalerie
Mládež 1.FK Příbram
Mládež 1.FK Příbram
Příští zápas
pátek 3.5.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 26. kolo
17:00h
FK PŘÍBRAM
FC Zbrojovka Brno
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
27. 04. 2024
Felix Čejka: Fotbal se rozhoduje ve vápnech
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School