FK PŘÍBRAM
11.03.2024
ČDŽ U 15, 17. kolo
2:2
FK Motorlet Praha vs. FK PŘÍBRAM
Branky: 30. Rusnak, 52. Šimáček - 8. Jager, 65. Soběslav
Žluté karty: Zelka - Garlík
Rozhodčí: Štípek - Nebáznivý, Císař
FK PŘÍBRAM:

Bezouška – Beran, Garlík, Šťástka, Zelenka – Frank (59. Čížek), Soběslav, Lantora, Ngo, Jager - Laňka

U15 - Souboj o čelo bez vítěze

Jiří Smola

Tak jsme se konečně dočkali a na hřišti Motorletu odstartovali odvetnou část soutěžních utkání. A hned nás čekal pikantní souboj o čelo tabulky.

Začali jsme aktivně, zejména po levém křídle se nám dařilo pronikat do domácí obrany, a tak netrvalo dlouho, když se zasekávačkou dokázal uvolnit Sebastian Jager, když pohotovou pumelenicí do šibenice otevřel účet utkání. Domácí jsme dále drželi daleko od našeho pokutového území a snažili se přidat další branky. Pak přišel další Sébovo průnik do vápna Motorletu, který byl zastavený až faulem domácího obránce a máme tedy výhodu zahrání pokutového kopu. Ten ovšem neproměňujeme a domácí povzbuzeni úspěšným zákrokem svého brankáře se začali pomalu nadechovat a nebezpečné nám byli hlavně jejich dvě standartní situace z hranice naší šestnáctky. Přesto jsme to byli dále my, kdo měl více brankových příležitostí. Žádnou z nich jsme, ale nedokázali dotáhnout, a tak přišel zničehonic trest, když velmi špatná rozehrávka našeho stopera darovala soupeři příležitost k vyrovnání, kterou pohodlně využil.

Do druhého poločasu kluci vlétli s touhou strhnout opět vedení na naši stranu, ale historie se bohužel zase opakovala, když další velmi laciná, a hlavně nevynucená ztráta v naší rozehrávce dala domácím možnost dohrát situaci do jejich druhého gólového úspěchu. Nezbývalo nám nic než se z toho rychle oklepat. Přeskupili jsme řady a hnali se za obratem. To se nám povedlo po krásném uvolnění přihrávkou za obranu a následným přesným lobem Honzy Soběslava. Pak ještě zbývala čtvrthodinka zápasu, ve které jsme Motorlet přitlačili do jejich vápna, ale museli jsme také být pozorní při jejich snaze o rychlé protiútoky. Také ještě musím, nebo spíše chci zmínit dva momenty v pokutovém území domácích, kdy jsme po nedovolených zákrocích na naše útočníky požadovali odpískání pokutových kopů, ale sudí to tak pravděpodobně neviděli, nebo spíše k tomu nenašli v sobě odvahu. No nic, soupeře jsme tedy nedokázali v jeho domácím prostředí porazit a o to víc nás to mrzí, protože cítíme že na to určitě bylo. 

Fotogalerie
Mládež 1.FK Příbram
Mládež 1.FK Příbram
Příští zápas
pátek 3.5.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 26. kolo
17:00h
FK PŘÍBRAM
FC Zbrojovka Brno
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
26. 04. 2024
Felix Čejka: Máme plán, který chceme do zápasu přenést
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School