FK PŘÍBRAM
05.05.2010
FORTUNA:LIGA, 28. kolo
2:0
Příbram vs. Bohemians
Branky: 8. Šmejkal , 25. Fantiš
Žluté karty: Štochl, Hušbauer, Huňa - Moravec , Slezák , Štohanzl
Rozhodčí: Franěk - Lhoták , Koval
Diváci: 3127
Příbram: Krbeček - Plašil, Nohýnek, Štochl, Pleško - Fantiš (86. Šlapák), Tarczal, Hušbauer, Šmejkal - Huňa, Pilík (81. Borek)
Bohemians: Sňozík - Jindřišek, Cseh, Lukáš, Rychlík (53. Pávek) - Moravec, Cissé, Kaufman, Róth - Ibragimov (46. Slezák, 68. Štohanzl), Bálek

Efektivitou k definitivní záchraně

Jan Vostrý

Definitivní záchranu si Příbram zajistila domácí výhrou 2:0 nad Bohemians 1905. Obě branky padly během prvního poločasu, kdy se hlavou prosadili Šmejkal a následně Fantiš.
Sychravé počasí přilákalo asi maximum možných diváků a atmosféra po celou dobu utkání byla díky hlučným avšak slušným fanouškům hostů i díky povzbuzování ze strany příbramských diváků zajímavá. Tentokrát se Příbrami vydařil začátek zápasu. Po krátkém tlaku Bohemians se dostali naši hráči k zahrávání standardní situace a následného rohového kopu. Po něm se k zakončení dostal zcela volný Zdeněk Šmejkal a poslal domácí do vedení už v 8. minutě. - 1:0. Ke slovu se opět dostali hosté, ovšem po pár minutách byli opět potrestáni. Daniel Huňa po rychlé akci nacentroval míč na hlavu parťáka z útoku Tondy Fantiše a příbramský mladík se trefil podruhé v kariéře. 2:0. Tato branka víceméně zlomila výraznější snahu bojovně hrajících hostů. Druhý poločas přinesl více šancí, ale ty už Příbramáci neproměňovali. Dan Huňa střílel vedle branky, větší smůlu měl Zdeněk Šmejkal, když z těsné blízkosti nepropasíroval míč za Sňozíka. Do branky neprošla ani střela Jakuba Štochla, který se po standardce dostal k zakončení. Vytrvalý a sílící déšť neumožnil hrát zcela ideální fotbal, ikdyž nová hrací plocha, kterou máme u Litavky od loňského léta, byla ve vynikající kondici. Příbram pak přežila velkou šanci Bálka, který se uvolnil ve vápně a vypálil těsně kolem pravé tyče. Zajímavým bodem pro statistiky bylo nastoupení střídajícího Martina Šlapáka, který svůj druhý ligový start zaznamenal po pěti letech.
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School