FK PŘÍBRAM
15.05.2010
FORTUNA:LIGA, 30. kolo
1:1
Příbram vs. Ostrava
Branky: 7. Pilík - 28. Varadi
Žluté karty: Pilík, Šmejkal - Greguš, Mičola , Řezník , Frydrych, Tchuř
Červené karty: 90. Řezník
Rozhodčí: Hrubeš - Večeřa, Dobrovolný
Diváci: 6275
Příbram: Krbeček - Plašil, Štochl, Nohýnek, Šmejkal - Klesa, Hušbauer, Tarczal, Pilík (85. Pleško) - Huňa, Wágner (66. Jirouš)
Ostrava: Baránek - Řezník, Frydrych, Neves, Tchuř - Lukeš, Greguš (72. Strnad), Marek - Vydra (72. Zeher), Varadi, Mičola

Remízu zachránil hostům v závěru Baránek

Jan Vostrý

V posledním utkání letošního ročníku remizovala Příbram na domácím trávníku 1:1 s Baníkem Ostrava. Jedinou branku Příbrami vstřelil v prvním poločase Tomáš Pilík.
Příbram v posledním kole spolurozhodovala o titulu neboť před tímto utkáním měla Ostrava stejný počet bodů jako Sparta. A to v závěsu ještě čekal Jablonec. Hráči však dokázali, že Baníku nic zadarmo nenechají. Hned v úvodu měl velkou šanci hlavičkující Marek Plašil, ale střelu mířící do branky zastavil spoluhráč. O pár minut později prošel míč od Huni přes Wágnera k Tomáši Pilíkovi, který jej poslal do branky a v 7. minutě už zelenočerné barvy vedly 1:0. Ostrava se snažila vyrovnat hru, jenže je brzdila nepřesnost i neukázněnost jejich vlastních fanoušků, kteří téměř válčili na tribuně se zasahujícími policisty. Ve 28. minutě se dostali hosté do rychlého brejku, který Vydra prostrčil k Varadimu a ten vyrovnal - 1:1. Brzy poté přišlo druhé delší přerušení hry, které zabrzdilo nápor Baníku. Po přestávce se na velké momenty dlouho čekalo. Rozhodně měla lepší šance Příbram, ikdyž jí šlo pouze o body, Baník byl stále ve hře o titul. Do zakončení se dvakrát dostával střídající Martin Jirouš, jenže jednou hlavičkoval slabě, po druhé při rychlém kontru jen těsně nedosáhl na centrovaný míč od kolegy z útoku Daniela Huni. Příbramské šance hrály po celou druhou půli prim, jenže nevedlo se finální zakončení všech útočných akcí. Svoje střely nepropálili přes obrannou hráz ani Dan Tarczal se Zdeňkem Šmejkalem. Přímý kop Michala Klesy pak letěl nad Baránkovou brankou. Totální tutovku pak Baránek lapil Marku Plašilovi, který se dostal k hlavičce po rohovém kopu. Poslední minuty se nervózní Ostrava pouze bránila a často faulovala. Po jedné nervózní situaci skončil předčasně i Řezník, který po strkanici viděl červenou kartu a daleko k ní neměl po odpískání ani hrubě se chovající Lukeš, který chytil pod krkem Michala Klesu.
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School