FK PŘÍBRAM
19.10.2009
Divize sk. A - Starší žáci, 11. kolo
3:2
Příbram vs. Táborsko
Branky: Hušek 2, Svojše
Rozhodčí: Richtár, Vočka, Šmejkal
Diváci: 40
Příbram: Balík - Růžek, Holý, Kvěch, Baran - Hušek, Farkaš, Suchan, Bystřický – Černý (53. Kvída), Svojše (64. Kaplan)
Táborsko: Sedloň, Křižka, Trantýr, Voves, Fučík, Štiller, Černý, Šoukal, Petrů, Michalec, Balík Jiří

I přes komplikace v závěru utkání Příbram porazila Tábor

Jiří Baran

Vítězstvím 3:2 (1:0) nad Táborem si starší žáci „B“ upevnili vedení v soutěži. V prvním poločasu Příbram jednoznačně přehrávala fyzicky vyspělého soupeře, ale díky neproměněným šancím vstřelila pouze jeden gól. Na začátku druhého poločasu vedla Příbram 3:0 a zápas se zdál být rozhodnutý. Ani za tohoto stavu soupeř nerezignoval a snížil na 3:2. V závěru zápasu, včetně čtyřminutového nastavení, byl tlak Tábora místy drtivý, ale Příbram dokázala vedení uhájit a radovala se z vítězství.
Zápas s aktuálně čtvrtým celkem začal ze strany Příbrami standardně. Příbramští fyzicky vyspělejšího soupeře přehrávali kombinací i nasazením a vytvořili několik brankových příležitostí, které však nedokázali proměnit. Změna stavu přišla v 18. minutě. Na polovině soupeře po rychle vhozeném autu se k míči dostal Svojše, obešel obránce a poslal centr do malého vápna. A nikým nehlídaný Hušek přímo z voleje poslal míč ke vzdálenější tyči branky Tábora – 1:0. Nástup do druhého poločasu se domácím povedl. Ve 44. min. našel Suchan nádhernou přihrávkou za obranu Huška, který zkušeně přehodil vybíhajícího brankáře – 2:0. Ve 49. minutě nevzal Baran souboj před vápnem a stačil míč prostrčit Suchanovi. A Suchan další výbornou přihrávkou za obranu našel Svojšeho, jenž svou slabší nohou obstřelil táborského brankáře – 3:0. Zápas se zdál být v tuto chvíli rozhodnut, ale nebyl. V 56. minutě nechala obrana Příbrami projít útočníka hostí až před brankáře Balíka, který nedostal šanci vyniknout – 3:1. V 64. minutě to již bylo pouze 3:2, když nebyli příbramští důslední v obraně a umožnili soupeři na dvakrát skórovat. Za tohoto stavu se Tábor „zakousnul“ do Příbrami a vyvinul maximální snahu o vyrovnání. I s trochou štěstí (Farkaš po rohu vykopával z brankové čáry) Příbram nakonec své vedení uhájila a připsala si další tři body.
Mládež 1.FK Příbram
Mládež 1.FK Příbram
Příští zápas
pátek 29.3.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 20. kolo
18:00h
FK PŘÍBRAM
FC Sellier & Bellot Vlašim
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
24. 03. 2024
?? FK ANKETA // Haaland nebo Kane, který útočník je populárnější u U15? #fk #pribram #fkpribram
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School