FK PŘÍBRAM
25.09.2023
ČDŽ U 13 A, 8. kolo
13:5
FK PŘÍBRAM vs. FC SILON Táborsko
Branky: Roušal 4, Ťuka 3, Štěrba 2, Báchor, Živanovič, Müller, Štětina - Čadek, Soukup, Šimek, Starý, Schmaus
Rozhodčí: Veselý

U13 - Odplata Táborsku stvrzena

David Suchopár

Tentokráte sobotní odpoledne nás na domácím stadionu čekal soupeř z nejtradičnějších, FC Táborsko.

Tedy tým, se kterým neexistují vyrovnané zápasy. Vždy jeden ze soupeřů vyhraje větším brankovým rozdílem. Táborsko provází aktuálně dobrá forma, minimálně výsledkově určitě. K tomu týden plný školních výletů, adaptačních pobytů apod.. tak jsme ani moc nepotrénovali. Nicméně na domácím hřišti se cítíme silní a tak jsme si na soupeře věřili.

Začátek zápasu byl lehce nervózní a opatrnější z obou stran, z kluků byla cítit určitá nervozita a podle toho vypadala i hra na obou stranách. Jako první se prosadil soupeř, když Tobias Čadek překonal našeho brankáře. Inkasovaná branka hru nijak neovlivnila a dále se hrálo vyrovnané utkání. V 17. minutě vyrovnal Jakub Müller a vše se zdálo být ještě lepší, když Adam Ťuka otočil zápas na naši stranu. Bohužel vzápětí Táborsko vyrovnalo a v samém závěru strhlo vedení po první části na svou stranu. 2:3.

Druhá třetina začala stejně jako ta první a postupně začalo přibývat brankových příležitostí. První, komu se podařilo prosadit a to hned dvakrát za sebou byl Jirka Roušal, který otočil skóre zpět na naši stranu. Nutno podotknout, že v některých situacích mu přálo nejen štěstí a tak trochu i kluci z Táborska. Od této doby jsme začali tahat za delší konec provazu a zatímco náš výkon se zlepšoval tak soupeř postupně čím dál více ztrácel. Na další dva naše slepené góly Adama Ťuky ještě soupeř reagoval, avšak poté už jsme skórovali pouze my. Po druhé třetině tak bylo skóre 8:5.

Třetí třetinu jsme již jasně dominovali, zřejmě na kluky z Táborska dopadla i nesourodost pravidel v naší soutěži, kdy naše velké hřiště je pro některé týmy velký nezvyk (hrají stále na šířku) a rozhodně jim hra od vápna po vápno nebude vyhovovat. Ve třetí části jsme si v dobrém tempu došli pro dalších 5 branek v síti soupeře a celkově tak ukončili zápas za stavu 13:5 v náš prospěch. Děkujeme fanouškům, kterých dorazilo početné množství včetně našeho "nočního" trenéra Aleše Kočího.

Již ve čtvrtek 28.9. odehrajeme na domácím stadionu další zápas tentokrát s SKP České Budějovice a opět se dá očekávat vyrovnaný souboj. 

Mládež 1.FK Příbram
Mládež 1.FK Příbram
Příští zápas
pátek 3.5.2024
FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA, 26. kolo
17:00h
FK PŘÍBRAM
FC Zbrojovka Brno
Online
Aktuálně na webu
FK Příbram TV
26. 04. 2024
Felix Čejka: Máme plán, který chceme do zápasu přenést
FanshopAkademie
Generální partner
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
Město PříbramJAKOFORTUNANIOsport agency a.s.FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Mediální partneři
Pribram.czRock RádioNáš REGION
Partneři
Olympia FitnessDŘEVOVÝROBA WIMMER s.r.o.Kovohutě Příbram nástupnická, a.s.PBtisk s.r.o.RH SERVIS PŘÍBRAM s.r.o.Středočeský krajSVZ Centrum s.r.o.Rozvoz čerstvé zeleniny a ovoceINTERNATIONAL SPORT MANAGEMENT s.r.o.Chovanec Sport Agency, a.s.Kuchyně HalašDexterity Services s.r.o.B&B commercial activity s.r.o.Kolaudace jednodušeASTON služby v ekologiiAll Stars School